Cookie-urile ne ajuta sa oferim serviciile noastre. Prin folosirea serviciilor noastre, sunteti de acord cu utilizarea de cookie-uri.
E-mail:
Parola:
 
Reclama ta aici 1
Dj Nunta Botez Iasi
Reclama ta aici 2
Filmari Nunti, Foto Nunti
Reclama ta aici 3
Seven Studio
Reclama ta aici 4
BestBride, Inchirieri rochii de mireasa
Reclama ta aici 5
Eventoo Models
Reclama ta aici 6
Servicii nunti Baia Mare
Reclama ta aici 7
Sonorizari iasi ieftine
biserici manastiri 1

Manastirea Bradatel

Adaugat la: 10 Sep 2008, ora 04:26 / Accesari: 7510 / Id: 156
Vot/Statistici
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Vizualizari: 7981 | Click-uri: 0 | Numar voturi: 60 523
8.72
Clasamentul furnizorilor este dat de media voturilor!

Contact
Persoana de contact: --
Telefon: --
E-mail: --
Web Site: --

Adresa
Adresa: --
Localitate: Satul Bradatel, comuna Horodniceni
Judet: Suceava

Descriere Furnizor

Istoric

Manastirea Bradatel a fost intemeiata in anul 1947, de un grup de maici (Camelia, Epifania, Evtropia si Pahomia) venite de la Manastirea Agafton (judetul Botosani), de unde fusesera nevoite sa plece, din cauza prigoanei la care au fost supuse pentru ca s-au impotrivit introducerii noului calendar gregorian [1]. In perioada regimului comunist, Manastirea Bradatel si obstea de maici a trecut prin prigoane si suferinte. Ca starete ale manastirii au fost maicile Teodosia Teodoru (1886-1970), Epifania Ieremia (1906-1988), Evtropia Bunduc (1911-1999) si Ierusalima Pratina.

Dupa ultima eliberare a sa din inchisoare in anul 1971, revenit la Manastirea Slatioara, pr. Demostene Ionita este insarcinat de catre IPS Mitropolit Glicherie Tanase cu purtarea de grija duhovniceasca a maicilor din Manastirea de stil vechi din satul Bradatel din comuna Horodniceni (judetul Suceava). Sub indrumarea sa, Manastirea a devenit o oaza duhovniceasca, bine organizata, avantajata si de peisajul mirific creat de padurea din jur.

La data de 13/26 noiembrie 1981, de sarbatoarea Sfantului Ioan Gura de Aur, dupa o perioada de douazeci si patru de ani de preotie si ca o recunoastere a unor merite deosebite, arhimandritul Demosten Ionita este hirotonit in Biserica Manastirii Slatioara ca episcop-vicar al Bisericii ortodoxe de Stil Vechi din Romania de catre IPS Mitropolit Glicherie Tanase, secondat de P.S. Episcopi Silvestru Onofrei si Cozma Lostun, primind titlul de "Nemteanul". Datorita conjuncturii materiale nefavorabile a episcopiei pentru care a fost hirotonit, PS Demosten si-a stabilit resedinta episcopala la Manastirea Bradatel din judetul Suceava, de unde coordoneaza canonic si administrativ intreaga regiune episcopala a Neamtului.

La data de 8 noiembrie 2007, de ziua praznuirii Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir (8/27 octombrie), imediat dupa savarsirea Sfintei Liturghii arhieresti, a avut loc punerea pietrei de temelie a unei biserici noi si mai mari a asezamantului monahal de catre IPS Mitropolit Vlasie Mogarzan si PS episcopi Demosten Ionita, Ghenadie Gheorghe, Sofronie Otel, Iosif Mogarzan, Teodosie Scutaru, Flavian Bargaoanu si Antonie Tataru, in prezenta unui numeros sobor de preoti si diaconi [2].

Manastirea de maici de la Bradatel are ca hram sarbatoarea Izvorului Tamaduirii. La praznicul organizat cu prilejul hramului participa episcopii ortodocsi de stil vechi din Romania. In prezent, in Manastire vietuiesc 70 de maici.

Sursa: Wikipedia


Domenii

Cuvinte cheie

Manastirea Bradatel #1Drum spre manastire - Manastirea Bradatel #2Biserica - Manastirea Bradatel #3Corp de chilii - Manastirea Bradatel #4Mormantul maicilor starete - Manastirea Bradatel #5
Comentarii
31 Dec 11, ora 19:28
Intradevar este un peisaj minunat si daca treci pe acolo cu siguranta iti doresti sa te mai duci si a 2-a oara. Aveti dreptate Mariana si Eliza ca este un loc minunat si un peisaj deasemenea.
Costica P. Matei
18 Dec 11, ora 21:58
Am fost vara aceasta cu doua prietene, din Bucuresti, una venita de curind din America.
Am ramas uimita de uimirea ei.
Mi-a spus: Ce America, ce aveti voi aici e de multe ori mai frumos. Aici e viata, in liniste si tihna....
Sunt de acord cu ea. Pacat ca, parintii nostri se duc, incet, incet....
10 Oct 10, ora 11:47
Da Eliza, pentru noi, Bradatelul este locul perfect, ne atrage si ne incarca cu energie de fiecare data. Pacat ca nu stiu multi oameni despre acest loc binecuvantat de Dumnezeu, insa, asa cum noi bine stim, Bradatelul, nu patrunde agresiv, ca o reclama, in viata oamenilor, ci, asteapta cuminte sa fie descoperit. Ferice de cel care o face. Niciodata nu va regreta si va reveni mereu.
06 Oct 10, ora 13:24
Pentru Doina Marginean
Puteti dormi acolo una sau mai multe seri.
Peisajul este mirific iar maicutele din manastire si chiar oamenii din sat sunt personaje desprinse parca din basme.
Cu siguranta dupa prima vizita vor mai urma si altele.
08 Sep 10, ora 08:41
Da foarte frumos si peisajul
Maria Dascalu
08 Sep 10, ora 08:38
Foarte frumos
Maria
05 Sep 10, ora 10:47
Oricine vrea o oaza de liniste sufleteasca si trupeasca, poate merge la Bradatel. Am fost in multe locuri in viata mea, dar nicaieri nu m-am odihnit ca acolo.
Manastirea e primul loc care atrage turistii. Cine isi mai aduce aminte insa de Festivalul de la Bradatel, din fiecare vara, care se tinea in pini? Poate cineva vreodata reuseste sa reinvie aceasta traditie.
E mare pacat ca s-a pierdut.
01 Jan 10, ora 14:15
Satul meu natal
13 Sep 09, ora 13:54
Doamne ajuta.spuneti mi daca se poate ramane o noapte acolo:eu si sotul meu si cand este slujba de maslu.va multumesc
16 Aug 09, ora 10:30
Este un sat ff frumos

inapoi

Reclama ta aici 8
Formatia Atlantis Band - Galati
Reclama ta aici 9
Servicii nunti Baia Mare
Reclama ta aici 10
Fotografie profesionala in maniera occidentala
Reclama ta aici 11
Filmari si Fotografii Baia Mare | Satu Mare
Reclama ta aici 12
Image Plus Group SRL
Reclama ta aici 13
Manastirea Bogdanesti
Reclama ta aici 14
Dj siensii
Citate CelebreCitate celebre, FolclorAnunturi GratuiteWeb DesignBona, Menajeravezi toti partenerii »