Cookie-urile ne ajuta sa oferim serviciile noastre. Prin folosirea serviciilor noastre, sunteti de acord cu utilizarea de cookie-uri.
E-mail:
Parola:
 
Reclama ta aici 1
Dj Nunta Botez Iasi
Reclama ta aici 2
Filmari Nunti, Foto Nunti
Reclama ta aici 3
Seven Studio
Reclama ta aici 4
BestBride, Inchirieri rochii de mireasa
Reclama ta aici 5
Eventoo Models
Reclama ta aici 6
Servicii nunti Baia Mare
Reclama ta aici 7
Sonorizari iasi ieftine
biserici manastiri 2

Biserica Sfantul Ilie din Bacau

Adaugat la: 08 Sep 2008, ora 07:26 / Accesari: 2340 / Id: 41
Vot/Statistici
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Vizualizari: 2397 | Click-uri: 0 | Numar voturi: 2 15
7.50
Clasamentul furnizorilor este dat de media voturilor!

Contact
Persoana de contact: --
Telefon: --
E-mail: --
Web Site: --

Adresa
Adresa: --
Localitate: --
Judet: Bacau

Descriere Furnizor

Cronologie

1989

In inima credinciosilor din Bacau, si sub indemnul arhipastoresc al episcopului Ghenadie s-a infiripat ideea construirii unei biserici ortodoxe de stil vechi, lacas de cult ce urma a fi folosit pentru oficierea slujbelor religioase necesare tuturor credinciosilor pentru mantuira sufletelor.

1990

La scurt timp dupa aplanarea starii de conflict din tara, generata de Revolutia din 1989, un grup de crestini a inaintat o cerere Mitropolitului Silvestru (cererea nr 44∕30 martie 1990), pentru infiintarea unei parohii, primind aviz favorabil din partea Mitropoliei Slatioara. Credinciosii din Bacau s-au mobilizat repede, incepand toate formalitatile legale necesare construirii bisericii. In luna august 1990, datorita schimbarii conducerii primariei, s-a reusit definitivarea dosarului prin care Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi i s-a atribuit o suprafata de teren pentru construire, concesionata pe durata existentei constructiei (conform deciziei Primariei municipiului Bacau nr 443/1 noiembrie 1990).

Imediat, au inceput sapaturile fundatiei conform proiectului arhitectului Dan Dobreanu si al proiectantului de rezistenta Jitaru din Dolhasca. In data de 18 noiembrie 1990, dupa Sfanta Liturghie s-a pus piatra fundamentala a bisericii Sfantul Ilie. La slujba au participat Inalt Preasfintitul Mitropolit Silvestru Onofrei, preafintitul Vlasie Mogarzan, preasfintitul Demosten Ionita, preasfintitul Ghenadie Gheorghe impreuna cu un impresionant sobor de preoti si diaconi.

Tot in acest timp s-au procurat materialele necesare, cu ajutorul carora, pana la venirea frigului, s-a turnat fundatia.

1991

In luna februarie au fost obtinute, Autorizatia de constructie si aprobarile Ministerului Cultelor si ale Ministerului Amenajarii Teritoriului. Lucrarile de constructie au demarat rapid reusindu-se a se turna elevatia si a se umple cu pamant fundatia.S-au construit gardul de imprejmuire a terenului si drumul de acces catre biserica de la statia de inalta tensiune.

1993

Oficierea slujbelor religioase a fost inceputa de sarbatoarea Sfintilor Apostoli, de catre preotul Gheorghe Prisecaru, iar slujbele se tineau in paraclisul nou construit.

1998

Pana in aceasta perioada s-a reusit ridicarea bisericii si acoperirea cu tabla. In toamna acestui an, conducerea Mitropoliei Slatioara a dispus schimbarea preotului paroh, noul numit fiind preotul stavrofor Mihai Marchidan ce pastorea parohia Adormirea Maicii Domnului din Salcia – Galati. Intrucat la Salcia se construia biserica noua, s-a dispus ca preotul Mihai sa pastoreasca in acelasi timp ambele parohii. Astfel, in timp ce doua duminici din luna preotul Mihai slujea la Salcia, preoti suplinitori la Bacau, pentru oficierea slujbelor de sambata si duminica, veneau preoti de la manastirea Slatioara. Prin eforturile deosebite ale noului preot paroh, sprijinit de credinciosii din parohie si nu numai, lucrarile au continuat prin finalizarea tencuielilor interioare si exterioare, prin pictarea bisericii de catre pictorul iesean Gabriel Tanase (absolvent al facultatii de Arte Plastice din cadrul Universitatii Al.I. Cuza), prin realizarea instalatiei de incalzire, prin modificari ale casei parohiale si ale gardului de imprejmuire a terenului.

2005

La implinirea a 25 de ani de preotie, Sfantul Sinod, a hotarat ridicarea preotului paroh Mihai Marchidan la rangul de protopop al proaspetei infiintate Protoierii a Bacaului, protoierie ce are in subordine un numar de 13 parohii.


2006

Preotul Mihai a dispus inceperea unei constructii noi de mare amploare ce contine la parter un paraclis tip capela (casa mortuara); Turnul Clopotnita; si trapeza (bucatarie, sala de mese); la etaj spatiul fiind folosit pentru camere.

2007

Lucrarile bisericii au fost finalizate, astfel, ca urmare a sfaturilor primite de la episcopii Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi, s-a hotarat ca Biserica Sfantul Ilie sa fie sfintita pe 12 august (s.n.), lucru ce a si fost infaptuit.

Sursa: Wikipedia


Domenii

Cuvinte cheie

Comentarii
Nici un comentariu trimis!

inapoi

Reclama
Furnizori Premium
Afisarea furnizorilor premium se face aleator, cu actualizare la fiecare 30 de minute.
Avantaje Furnizor Premium ***
Prognoza meteo
Reclama ta aici 8
Formatia Atlantis Band - Galati
Reclama ta aici 9
Servicii nunti Baia Mare
Reclama ta aici 10
Fotografie profesionala in maniera occidentala
Reclama ta aici 11
Filmari si Fotografii Baia Mare | Satu Mare
Reclama ta aici 12
Image Plus Group SRL
Reclama ta aici 13
Manastirea Bogdanesti
Reclama ta aici 14
Dj siensii
Citate CelebreCitate celebre, FolclorAnunturi GratuiteWeb DesignBona, Menajeravezi toti partenerii »